Att vara fiskare!

Att vara fiskare för mig är ingen hobby! Detta är en livsstil! Jag lever med fiske året runt även om jag inte fiskar.. Jag ska försöka förklara, Jag håller på med en del betesbyggande och det är fantastiskt roligt att få ut sin kreation..  Att få skapa, bygga och måla sina egna beten och sedan få ett hugg på dessa beten.. Vilken känsla! Utöver detta samlar jag en del rullar och beten som jag inte fiskar på som, gärna då ”limited edition”.. Så att vara fiskare är mer än bara en hobby och det vet jag att fler av oss tycker ute i detta avlånga land.

 

En del av mina samlade rullar

Några osthyvlar jag målat och byggt..

Några skedar för öringfisket jag målat..

Ett morgonmöte

Har inte blivit så mkt fiske på senare tid då orken inte infunnit sig än.. Om jag varit frisk hade det fiskat som bara den nu! Då dom få gånger jag varit ut har gäddamerna varit riktigt griniga och attackerat dragen riktigt hårt.. Var ut en morgon och den började med ett riktigt trevligt möt med denna ko och kalv som simmade förbi mig i båten.. Jag har fått hem grejerna och har börjat testa två av tullarna och måste säga att jag är ganska överraskad hur grejerna.. kommer en film på detta längre fram!

Dags att prova lite nytt!

Jag hade tänkt prova om fiske behöver kosta eller om man kan komma ner i pris. Behöver man den dyraste utrustningen eller kan man köpa billiga produkter som faktiskt fungerar? Så jag har bestämt att köpa in 4 stycken rullar på en billighets app.. Jag tar 500kr och ser vad man får ut av detta.. här ser ni rullarna jag valt ut och vad dom kostar.. ni ser att priset skiljer sig och man kan fundera starkt på vad man får för pengarna.. Idag  dök faktiskt den först rullen upp.. Det tog inte två veckor en gång.. Rullen som kom är den i silver och guld.. Har jag möjlighet ska jag ut och prova den i helgen.

 

 

Här är rullarna i sin helhet.

Rullarna med priser!

Nu får vi hoppas att det blir utan tull och annat mankemang..

 

Då var det Helg igen!

Äntligen helg och det trillade in lite nya fiskeprylar i postlådan. Synd nog finns inte orken för fiske i kroppen än men det kommer hoppas jag.. Att vara långtidssjukskrivning tar knäcken på mig har inget liv just nu känns det som.. Hoppas att snart snart snart få gå till jobb och vara igång som en normal människa och orka med några riktiga fiskepass.. Det trilla iallafall in en peangtång som jag tycker är det bästa redskapet att kroka loss gäddmadamerna med och lite nya kläder … vobblerna hart jag redan men man behöver ju några på reserven.. Den gröna Bomberna som jag har saknar både krok och är rejält sliten och har minst ett 80tal gäddor på sitt samvete en riktig favorit i lådan!